Kategorija:

Silts un saulains rīts Preiļos sagaidīja daudzos velo draugus no tuviem un tāliem novadiem, kurus ceļš bija atvedis uz gadskārtējām MTB sacensībām riteņbraukšanā “Preiļupes līkloči – 2019”. Pēc pagājušā gada ceļu remontdarbiem distances atgriezās ierastajos virzienos un garumos, bet agrais un sausais pavasaris viesa cerības uz ļoti pieklājīgiem ātrumiem distancē.

Sacensības parka celiņos 500 m un 1 km distancēs uzsāka bērni 4 -5 un 6 – 7-gadīgo vecuma grupās bez laika kontroles. Kā balva katram censonim par cīņassparu un atdevi distancē – saldā šokolāde no “Ādamustobys” par ko parūpējās Juris Vucāns. Un nu jau uz starta savos koridoros pulcējas arī pārējie 150 dalībnieki – 37 km ,22 km , 15 km un 8 km distancēs, lai atbilstoši savai vecuma grupai un distances garumam noskaidrotu meistarīgākos, izbaudītu MTB sacensību garšu un kopā būšanas spraigos mirkļus ar saviem domubiedriem. Kuplāko dalībnieku pulku pulcēja 22 km distance. Patīkami tagad nedēļas nogalē papētīt sacensību rezultātus, pakavēties fotogrāfu Dignas un Vjačeslava redzējumā un  tvertajos foto mirkļos no MTB sacensībām un visam, kas ir ap to apkārt.

Daudz laika prasītu labāko pieminēšana savās vecuma grupās – interesenti to var apskatīt sacensību rezultātu protokolos. Vislielāko interesi skatītājos protams izsauca spēkošanās  distancēs, kur notika cīņas par 1. – 6. vietām absolūtajā vērtējumā vīriešiem ( 37 km ) un 22 km sievietēm. Šoreiz nekādas cerības konkurentiem nedeva un absolūti ātrākais distancē bija Raimonds Brics no Pļaviņām. Tālāk sekoja daugavpiliešu pāris Aleksandrs Zilis (Zilis team) un Dmitrijs Andrejevs (TK Sniegpulkstenīte). Taktiskā cīņa par augstāku vietu starp Gintu Grīnbergu (Selonija) un Renāru Valdoni (LiVelo/Zelta Zeme) noslēdzās par labu pirmajam, bet sešnieku noslēdza Artis Ludboržs (Rēzekne Revelo).  Dāmām pirmā mērķa līniju šķērsoja daugavpiliete Vija Frīda (TK Sniegpulkstenīte), aiz sevis atstājot tālo ceļu no Dobeles mērojošo Anniju Pušņakovu. Trešajā pozīcijā Evita Bauska (Selonija), bet ceturtajā pozīcijā pamanījās iebraukt Lietuvas veterāne Viktorija Barinova (Visagino NOVEL), tālāk universālā Ļubova Pavļukova (SK Sportas) un sešnieku noslēdza mājniece Iveta Žihare. Preiļu novada vērtējumā uzvaras lauri Renāram Valdonim un Ivetai Žiharei. Uz goda pjedestāla 2.pakāpiena kāpa Rihards Spīķis un Anita Vilcāne, bet trijnieku noslēdz Martins Mironovs un debitante šajā jomā Dita Pīķe. Pie garšīgajām Agritas Zīmeles sarūpētajām balvām no SIA Primo KK tika uzvarētāji komandu vērtējumā – LiVelo/Zelta Zeme/Jaunība un pieredze, 2.vietas ieguvēji –Zilis team+SK Sportas, bet trešie Selonijas velobraucēji. Jāpiebilst, ka komandu vērtējumā bija sīva cīņa un lai varētu pretendēt uz godalgu , katram tās dalībniekam bija jābūt starp labākajiem savās vecuma grupās. Balva no SIA Primo KK saliedētajam Valsts Policijas kolektīvam un plus vēl balva no SIA Dēkaiņi – vienas dienas ceļojums ar laivām.

Patīkami bija vērot, ka MTB riteņbraukšana ir populāra daudzās ģimenēs, kuras te tika arī kupli pārstāvētas- Pušņakovi, Šķēpi, Melušķāni, Kliederi, Maļinas, Ziļi, Frīdi un te vēl varētu minēt daudzus. Patīkami vērot jaunas preilēniešu sejas ienākam MTB un tādus, kuri no Tautas klases pasper solīti uz priekšu nākamajā līmenī. Izmantojot šī rakstiņa iespējas vēlreiz gribas milzīgu paldies tienešiem, Valsts un Pašvaldības policijai, ZS 35.NBN, Jānim Ziedam-Ziediņam un visiem, kuri pielika roku, lai mums šī velo diena izdotos!

 

Leonīds Valdonis – sacensību galvenais tiesnesis