Categories:

Spraigu cīņu gaisotnē aprīlī aizritēja Preiļu novada čempionāts basketbolā vīriešiem, kas kopā pulcēja septiņas komandas. 6. un 7. aprīlī divās apakšgrupās tika noskaidrotas tās trīs komandas, kuras nākamajā nedēļā turpināja cīņas par medaļām. Ja “B” apakšgrupā tas padevās vienkāršāk, jo cīņas nebija tik spraigas, tad “A” apakšgrupas komandu spēku samēri bija krietni līdzīgāki.

No katras grupas uz izslēgšanas spēlēm tika 3 komandas. “A” grupā tās bija “Suhare”, “Juniversal pikčers” un „Aglona”, bet no “B” grupas – „Siekaliņas”, „VUGD Preiļi” un „JEPVĢ”.

Ceturdaļfinālā pirmajā spēlē tikās „Juniversal pikčers” un „JEPVĢ” komandas, kur stiprāki bija “Juniversal pikčers” ar rezultātu 78:40. Otrā pārī tikās „Aglona” ar „VUGD Preiļi”, 73:43 Aglonas labā.

Tālāk ar ļoti spraigām spēlēm aizritēja pusfināli, kur „Juniversal pikčers” pārspēja „Siekaliņas” ar  62:46, bet otrā pārī „Suhare” pārspēja „Aglonu” ar 60:54.

Spēlē par 3.vietu tikās „Siekaliņas” un „Aglona”, kur viss izšķīrās tikai pēdējās sekundēs, šoreiz par labu „Siekaliņām” (47:46).

Arī fināls bija tikpat aizraujošs, jo „Suhare” atspēlējās no -20 un vienu minūti līdz beigu signālam bija vadībā ar +2, bet beigās mazliet pietrūka veiksmes, lai nosargātu pārsvaru, un galā zaudējums ar -1 „Juniversal pikčers”, gala rezultāts 57:58 un par čempioniem kļuva „Juniversal pikčers”.

Kā katru gadu, notika arī konkursi soda metienos, trīspunktu metienos un metienos no laukuma centra. Labākais soda metienu izpildītājs bija Mārcis Adamovičš (JEPVĢ), labākais trīspunktu metējs Kristaps Upenieks (Bonapartieši) un labākais metienos no centra Reinis Andžāns (Suhare).

Katrā komandā tika noteikti vērtīgākie spēlētāji: Kārlis Kurcenbaums (Bonapartieši), Ivars Kotļarovs (VUGD Preiļi), Kristaps Plivda (JEPVĢ), Jānis Brokāns (Aglona), Edgars Mūrnieks (Siekaliņas), Emīls Repeļs (Suhare), Aigars Indrikovs (Juniversal Pikčers).

Rihards Spīķis,
Sacensību galvenais sekretārs