Kategorija:

Kā vēstīja afišas un tas nav joks, otro gadu pēc kārtas Preiļiem tika uzticēts organizēt lielas sacensības-Latvijas čempionātu vieglatlētikā. Šoreiz tās bija īpašas, jo to mērķis bija noskaidrot Latvijas čempionus vieglatlētikas daudzcīņās U14, U16 un U18 vecuma grupās. Paralēli notika arī atklātās sacensības vieglatlētikas daudzcīņā – Preiļu novada balva U-20 grupai. Labākie jaunieši un jaunietes vecumā no 12 līdz 20 gadiem divās sacensību dienās startēja vairākās vieglatlētikas disciplīnās. Uzdevums gan fiziski, gan tehniski, gan morāli ļoti grūts. Tev jāprot ātri skriet (60, 100m), tālu lekt- tāllēkšanā, augstu lekt augstlēkšanā un kārtslēkšanā, mest disku un šķēpu, grūst lodi, skriet barjeras un izturēt garajās un vidējās skriešanas distancēs.

20.-21.jūlijā Preiļu novada BJSS komandu pārstāvēja 13 audzēkņi dažādās vecuma grupās. Startēt mājās ir viegli loģistikas ziņā un smagi emocionāli. Var būt tas bija par iemeslu gan lielam dalībnieku skaitam gan neizpildītam uzdevumam dažiem U-16 grupas audzēkņiem. Bet gūtā pieredze gan sportistiem, gan treneriem ļaus attīstīties nākotnē. Jaunākajā grupā labus rezultātus uzrādīja Edvards Brakovskis un Markuss Soms, ierindojoties attiecīgi sestajā un septītajā vietā. Čempiona titulu U-20 grupā izcīnīja mājnieks Andis Briška. Jaunietis ne tikai uzvarēja savus konkurentus, bet arī pats sevi, uzstādot personīgo rekordu šajā disciplīnā-6239 punkti.

Sīkāk par sasniegto ciparos un bildēs var redzēt https://athletics.lv/lv/events mājas lapā.

Skaļi paldies no dalībniekiem izskanēja Sporta skolas komandai par sacensību tiesāšanu un sporta skolas vadībai par sacensību organizēšanu. Vairāki vadoši Latvijas treneri izteica vēlēšanos arī nākošgad šāda veida sacensības aizvadīt Preiļos. Ceram, ka nākošgad būs iespēja sacensties, kā arī skatītājiem vērot šos gara svētkus.