Kategorija:

Šīs nedēļas nogalē – 29.augustā Preiļu novada BJSS stadionā pulcēsies sporta karalienes seniori, lai piedalītos Latvijas 6.čempionātā vieglatlētikas veterāniem. Cocid-19 ieviesa pamatīgas izmaiņas daudzu sporta federāciju sacensību kalendārā. Skāra tas arī vieglatlētiku. Sacensību sezona sākās tikai jūlijā un labi atceramies, kad Preiļos lieliskā gaisotnē aizritēja Latvijas čempionāts pašiem mazākajiem – U-14 vecuma grupas atlētiem. To starp notika sacensībās arī pārējām vecuma grupām un pieaugušajiem un nu augusta nogalē vieglatlētika atkal atgriežas Preiļos ar startiem veterāniem.

Sacensības sāksies plkst.: 11.00 un veterāni sacentīsies gan sievietēm, gan vīriešiem 12  vecuma grupās. Sievietes : W30+ – W85+, bet vīrieši M35+ – M90+ sacentīsies sekojošās disciplīnās: 100 m, 400m, 800 m, 3000 m (sievietēm); 5000 m (vīriešiem), tāllēkšana, augstlēkšana, 3-soļlēkšana, lodes grūšana, diska mešana, šķēpa mešana, 5000 m soļošana. Tehniskajās disciplīnās rīku svars atkarīgs no vecuma grupas. Uz starta stāsies arī Preiļu novada seniori , kuri joprojām ir draugos ar vieglatlētiku un jācer, ka mājās arī sienas palīdzēs. Sacensību galvenais tiesnesis – Preiļu novada BJSS direktors Edgars Vaivods. Detalizētāku informāciju interesenti var smelties iepazīstoties gan ar sacensību nolikumu, programmu, kā arī pieteikto dalībnieku sastāvu Latvijas Veterānu Vieglatlētikas Asociācijas mājas lapā www.lvva.lv .

Sacensību dalībnieku pulkam pievienoties ir pēdējais brīdis, bet pārējie vieglatlētikas draugi tiek gaidīti stadiona tribīnēs!

 

Leonīds Valdonis – sporta pasākumu organizators