Categories:

14.augusta vēlā pēcpusdienā lieliskos laika apstākļos Preiļu novada BJSS stadionā aizritēja Preiļu novada čempionāts vieglatlētikā. Pirmoreiz Preiļu stadionā debitēja kavēkļu skrējiens un nemaz tik bieži reģiona sacensībās nav iespēju izmēģināt spēkus kārtslēkšanā un diska mešanā. Dalībnieki sacentās divās vecumā grupās: pieaugušie – 2004.g.dz. un vecāki, jaunieši 2005.g.dz. un jaunāki. Sacensības kuplināja arī ciemiņi no Līvānu, Daugavpils, Ilūkstes un Krāslavas novadu sporta skolām.

Ar sacensību rezultātiem detalizētāk interesenti var iepazīties: www.athletics.lv , bet bildes no sacensībām var aplūkot www.preili.lv mājas lapas foto galerijā. Tika uzrādīti arī daži augstvērtīgi rezultāti: Lauris Šmeiksts 100 m- 11,49, Juris Daniēls Svoks ( Ilūkste ) šķēpa mešanā – 58,00 metri, kā arī jaunie Ņikita Bondarevs (Līvāni) 100 m – 11,71 un Santa Ostrovska (Krāslava) augstlēkšanā – 150 cm uzrādīja II sporta klasei atbilstošus rezultātus. Jauniešu grupā mājniekam Artūram Valteram divas zelta godalgas: kārtslēkšanā – 2 m 70 cm un tāllēkšanā – 4 m 97 cm, kā arī sudraba godalga augstlēkšanā – 160 cm. Divkārtēja čempione arī krāslaviete Anastasija Apenko : 100 m – 14,12 un tāllēkšanā – 4 m 98 cm. Atzīstami rezultāti arī Preiļu novada BJSS audzēkņiem Ņikitam Baikovam šķēpa mešanā – 44 m 03 cm un Dāvim Sparānam augstlēkšanā – 177 cm. Divkārtējs čempions pieaugušajiem Andis Briška 400 m – 54,50 un kārtslēkšanā – 2 m 70 cm.

Savu gatavību pirms Latvijas 6.čempionāta vieglatlētikā senioriem, kurš notiks mūsu stadionā 29.augustā, varēja iemēģināt arī mūsu veterāni, kuri diemžēl nesteidzās to izmantot. Toties Žanetei Bečai prieks par bronzas godalgu, kura izcīnīta 400 m distancē ”mačojoties” ar krietni jaunākām censonēm. Viņu un citus mūsu vieglatlētikas veterānus nāksim atbalstīt 29.augustā!

 

L.Valdonis – sporta pasākumu organizators, sacensību galvenais tiesnesis