Kategorija:

Agrie putni, precīzāk 36 zvejnieki, jau plkst. 6:00 pulcējās parka dīķu krastos, lai sacenstos meistarībā- kā izvilināt zivi no ūdens dzīlēm. Četru stundu pacietības un mazkustīga darba vainagojās ar uzvaras prieku. Vīriešu konkurencē vislielākos uzvaras laurus plūca Sandis Sorokins no Aknīstes (1,825kg). Viņam arī tika 50,-eur dāvanu karte no makšķernieka un  veikala “Āķis” īpašnieka Andra Kukora. Līderis aiz sevis atstāja preiliešus Kazimiru Anspaku  (1,640kg) un Bronislavu Plivdu (1,490kg). Sieviešu grupā uzvarētājas ar identiskus zivju svaru, bet ne to skaitu, sarindojās sekojoši -1.v. Irina Matiļkova no Šķeltovas (0,735kg), 2.v.- Ilze Barukle no Madonas (0,735kg) un 3.v.- Signija Irbēna no Ogres (0,580kg). Uzvarētājus priecēja 20,-eur dāvanu kartes no SIA “AgroLatgale Plus” un lietderīgas balvas no SIA CR PRO “4F pirkumistabas”. Liels prieks par jauniešiem, kuru skaits šogad dubultojās un loms arī kļuva iespaidīgāks. No astoņiem copētājiem goda pjedestāls piederēja Oliveram Maralo no Ogres (0,890kg ), Leo Upeniekam (0,610kg) un Gustavam Plivda (0,315kg) no Preiļiem.

Ar rīta rasu uz korta,  plkst.7:00, sāka spēli 16 novada tenisisti. Vērojot turnīru no malas grūti būtu pateikt, ka dalībnieki ir konkurenti, jo turnīrs aizritēja ļoti draudzīgā gaisotnē. Spēlētāji viens otru uzmundrināja, jokojās, pasmējās paši par sevi, līdzjutēji atbalstīja un cienājās ar dalībnieka Gustava Norkārkla (Z/S Salenieki) pašizaudzētajiem saldajiem arbūziem. Prasmīgākie tenisa kortā šoreiz izrādījās Oļegs Burjakovs, Viesturs Vucāns un Normunds Patmlanieks.

Tad kad smiltis bija tīkami siltas, pie volejbola tīkla, varēja uzsākt cīņu 19 pludmales volejbola komandas. Pēc savstarpējām spēlēm piecas meiteņu komandas noskaidroja turnīra uzvarētājas. Piektajā vietā ierindojās komanda “Divi” (Baiba Čeirāne/Selīna Brikule), ceturtajā vietā – komanda “Malta” (Karīna Nikolajeva/Everita Štekele), bet pie piemiņas kausiem tika: III vieta komandai “Boc” (Diāna Dudareva/Elīza Kuzmina), II vieta komandai “Mēs centāmies” (Anna Roga/Eva Vucenlazdāne), bet par turnīra uzvarētājām tika kronēta komanda “Māsas” – Kristīne Gabranova/Sabīne Anna Dzierkale. Savukārt kungu četrpadsmit komandas tika salozētas trīs grupās, kur notika sīvas cīņas un noskaidrotas 8 spēcīgākas vienības, kas uzsāka izslēgšanas spēles, līdz nokļuva līdz pusfinālam un finālam. Tā jau vēlu vakarā ar “Pampūku ” atbalstu mierinājām tos kuriem nedaudz pietrūka līdz godalgām- komandai “Līksna” (Edgars Ignatāns/Juris Motivāns), kas atzina komandas “Rondo V” (Mārtiņš Vucenlazdāns/Raivo Vilks/Valdis Kļavinskis) pārākumu, kas tādējādi izcīnīja trešo vietu. Bet finālā otrajā vietā ierindojās komanda “Dagda” (Artūrs Pitrāns/Arnis Igaunis), kas piekāpās vienībai “Tomāti” (Jānis Gabranovs/Sandris Turlajs), kas kļuva par turnīra uzvarētājiem un savā īpašumā saņēma ne tikai kausus, bet arī vērtīgas dāvanas no jau pieminētās Preiļu “4F pirkumistabas”.

Dienas saulainākajā daļā jauniešiem un sacensību vietas apmeklētājiem bija lieliska iespēja tikties ar 2024.g. Latvijas čempioniem motokrosā blakusvāģiem amatieru grupā -Iļju Dekterjovu un Gintu Zalānu. Jauniešu moto un fiziskās sagatavotības pieredze, kā arī prezentētās balvas neatstāja vienaldzīgus. Sportistu jauniegūtā titula sumināšana būs vēlu rudenī. Sekosim līdzi!

Paldies sacensību atbalstītājiem un sponsoriem: Preiļu BJSS, Preiļu novada Dome, SIA “AgroLatgale plus”, zvejnieku veikalam “Āķis”, SIA CR PRO “4F pirkumistaba”  un kafejnīcai “Pampūkas”, fotogrāfam V. Agurjanovam.

  Uz tikšanos sporta laukumos!

Preiļu novada BJSS pieaugušo sporta pasākumu koordinatore M. Pokšāne.