Kategorija:

Šogad tradicionālais Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) organizētajai “Olimpiskā diena 2024” tik rīkota godinot Starptautiskās Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiskās komitējas dibināšanas dienu. Devīze – “Izaugt #sportiņā!”. Olimpiskais mēnesis  sākās ar 26.martā un noslēgsies 26.aprīlī ar  Olimpisko stundu un  kopēju Vislatvijas rīta vingrojumu kompleksu.

Visa mēneša garumā ikvienam ir iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs – iešanas un skriešanas izaicinājumā, testos un zināšanu pārbaudēs par olimpiešiem un olimpiskajām spēlēm, iedvesmoties pieredzes bagāto olimpisko treneru stāstos, iepazīt olimpiskās spēles un to simboliku, iesaistīties Olimpiskajā draugu klubā, kā arī zīmējumu konkursā  sākumskolas skolēniem.

No pirmās Olimpiskā mēneša dienas dalībniekiem ir iespēja sākt mācīties olimpiskā vingrojuma kustības, kurus mazākajiem vingrotājiem palīdzēs iemācīties Feneks un Lapsiņa no Tutas lietām. Savukārt lielajiem vingrotājiem paraugu rādīs pieredzējuši  sporta treneri. Visu mēnesi dalībnieki varēs mācīties, lai Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgajā vingrojumā parādītu savas prasmes.

Plašāka informācija par aktivitātēm  “Olimpiskā dienā 2024″ kalendārā :

https://www.olimpiade.lv/olimpiskais-menesis/kalendars/2024

LOK organizē rodošos konkursos :

  • Zīmējumu konkurss (pirmsskolas izglītības iestādēm) – “Olimpiskās spēles “Parīze 2024””. Konkursa darbi tiek zīmēti uz A4 formāta lapas. Līdz 2024.gada 14.aprīlim (pasta zīmogs), veicot izvērtēšanu un izvirzot tikai atbilstošākos zīmējumus, tos iesniedz LOK, sūtot uz adresi Grostonas iela 6b, Rīga, LV-1013, ar norādi “Olimpiskās dienas 2024” konkursam.
  • Zīmējumu konkurss (1. – 4.klase) – “Olimpiskās spēles “Parīze 2024””.Konkursa darbi tiek zīmēti uz A4 formāta lapas. Līdz 2024.gada 14.aprīlim (pasta zīmogs), veicot izvērtēšanu un izvirzot tikai atbilstošākos zīmējumus, tos iesniedz LOK, sūtot uz adresi Grostonas iela 6b, Rīga, LV-1013, ar norādi “Olimpiskās dienas 2024” konkursam.

Preiļu novadā pieteicas 2445 dalībnieki no 17 skolām un bērnudārziem. Olimpiskās dienas 2024 ietvaros Preiļu novada BJSS organizē sacensības- Lieldienu kross, volejbols, galda teniss, badmintons, pavasara kross, skrējiens un soļošanā pa pilsētas ielām “Cīruļputenis”.

LOK sociālo tīklu lapas un to adreses:

Facebook.com- https://www.facebook.com/OlimpiadeLV/

Instagram.com – https://www.instagram.com/olimpiadelv/

Twitter.com – https://twitter.com/Olimpiade_lv

Youtube.com – https://www.youtube.com/user/OlimpiadeLV

TikTok.com – @olimpiadelv

 

Informāciju sagatavoja:
Preiļu novada BJSS sporta metodiķe
Viktorija Neištadte