Ideālos laika apstākļos 14.aprīlī aizvadītas 12.skrējiena un 2.soļošanas sacensības pa Preiļu pilsētas ielām „Cīruļputenis – 2018”. Kā pirmie plkst.10.00 uz starta stājās soļotāji, no kuriem finišu sasniedza 55 dalībnieki. Neatsaukšos šeit uz rezultātiem, kurus tas patiesi interesēja to visu varēja vērot klātienē, bet tiem, kuri to nevarēja visi rezultāti jau operatīvi uzreiz parādījās internetā (paldies I.Pakeram ar komandu ). Kā jau daudzus gadus pēc kārtas atskanot Preiļu himnai plkst 12.00 uz starta stājās 120 stiprā dzimuma pārstāji un pēc Preiļu novada domes priekšsēdētājas Marutas Plivdas uzmundrinošajiem vārdiem devās 2, 4, 6 un 8 km distancēs. Tiklīdz finišu sasniedza pēdējie dalībnieki, kā pēc Saeimas deputāta – preilēnieša Alda Adamoviča uzrunas, distancē dodas 85 daiļa dzimuma pārstāves , kurām atbilstoši vecuma grupai jāveic vai nu 2, 4 vai 6 km distances. Un nu jau 13.30 kā pēdējie skrējienā pa Preiļu pilsētas ielām dodas Tautas klases dalībnieki 2km aplī bez laika kontroles.

Te vēl gribētu mazu piebildi – par nožēlu vai arī par laimi vietējiem un apkārtējo novadu skriešanas draugiem, šajā pašā dienā Tērvetē notika tautā populārais taku skriešanas seriāls „Stirnu buks”, kurp devās daudzi spēcīgi SK „Ašais” un „Arkādija” jaunie skrējēji, kā arī Daugavpils triatlonisti startēja savas federācijas rīkotajās sacensībās duatlonā Siguldā.

Noslēgumā gribētu teikt milzīgu paldies skrējiena atbalstītājiem, kuri ar mums kopā ir jau daudzu gadu garumā. Un tie ir: A/s „Preiļu siers” (personīgi J.Šņepstam) – pateicoties kuriem katras vecuma grupas pirmo sešu vietu ieguvēji savā īpašumā ieguva skaistos T- kreklus ar skrējiena simboliku, SIA „Zolva” (personīgi A.Šņepstei), kuri nodrošināja, ka  katrs distanci beigušais finišā varēja atjaunot zaudēto enerģiju ar sieriņu „Mazulis” un siltu tēju, A/S SEB bankas Rēzeknes filiālei (personīgi J.Belkovskim) – absolūtajā vērtējumā 8 km distancē vīriešiem un 6 km distancē sievietēm pirmo sešu vietu ieguvēji saņēma naudas balvas, Preiļu novada domei, kā arī SIA „Dija P” , kuri pasniedz dāvanu kartes veiksmīgākajiem Preiļu novada jaunajiem skrējējiem un tie šoreiz bija Reinis Salenieks un Una Kraupša un SIA „Arka”, kuru gatavotās tortes īpašnieku atrod Tautas klases atraktīvāko skrējēju pulkā un tie šogad bija Preiļu 2.vidusskolas skolēni un Preiļu slimnīcas kolektīva pārstāvji. Paldies „Preiļu saimnieks” un policijas darbiniekam par drošības nodrošinājumu distancē. J.Ziedam- Ziediņam par uzmundrinošo mūziku gan dalībniekiem, gan līdzjutējiem Un pašsaprotami, ka pateicības vārdus ir pelnījuši visi tie, kuri bija iesaistījušies sacensību tiesāšanā sākot ar visiem darbiem un darbiņiem no A līdz Z. Ja kādu varbūt nepieminēju – lūdzu neapvainoties, tā nav ļaunprātība, bet  jūtu patiesu gandarījumu par visu atsaucību!

 

L.Valdonis – Preiļu novada BJSS pieaugušo sporta pasākumu organizators, sacensību galvenais tiesnesis.

 

Skriešanas un soļošanas sacensību “Cīruļputenis 2018” rezultāti:

Soļošana (xls)

Skriešana (xls)