Šī gada saulainajās 27. un 28. maija dienās, mototrasē “Zelta Zirgs”, Ķegumā, notika “Betsafe Stipro skrējiens”. Tas ir starptautisks pasākums, Austrumeiropā pirmais un vienīgais šāda veida izturības skrējiens, kas ietver skriešanas, dažādu veiklības un spēka disciplīnu elementus.  Latvijā tas notiek jau 9 gadu un katru reizi arvien ekstremālāks.

Ūdens, dubļi, tranšejas, kāpas, stigas, atkal nebeidzami dubļi, spoles, riepu kalns, žogu fabrikas pontoni, baļķu sienas, atkal ūdens, grāvji, stalažas, mucas, dubļi…. dabīgi un mākslīgi radīti šķēršļi 9km garajā distancē likās nekad nebeigsies. Tomēr drosmīgajiem un mazliet „trakajiem” pieder pasaule- savu spēku un fiziskās formas pārbaudes eksāmens. Man, personīgi, vairāk psiholoģiska spriedze un, galvenais, nepievilt savu komandu. Finišā paralēli nogurumam arī prieks un gaviles par to, ka trase pievarēta, par to, ka pārbaudījums izturēts, par to, ka pilnīga uzticēšanās komandai un morāls atbalsts ir tik svarīgs.

No Preiļiem komandu vērtējumā distancē devās divas komandas- Valsts policijas Latgales reģiona Preiļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieku komanda un draudzīgā domubiedru apvienība L.E.J.A.

Īpaši drosmīgās preilēnietes Irina Atligina un Kristiāna Upeniece šo distanci mēroja 28.maijā individuāli.

Patiesībā šo skrējienu nemaz nav iespējams aprakstīt, šis trakums ir jābauda dabā!

Azartiskos aicinu piedalīties nākamgad!

Precīzāku informāciju un rezultātus varat skatīt  www.stiproskrejiens.lv

Dace