Kategorija:

Tā sanāca , ka spraigais dažādo sacensību kalendārs un tiem sekojošās brīvdienas liedza iespēju apsēsties pie datora un uzrakstīt mazu informatīvo materiālu par preilēniešu startiem Daugavpils pusmaratonā. Tagad jau skatoties uz to visu distancēti , var teikt , ka daugavpilieši bija pacentušies, lai pilsētas viesi varētu baudīt ne tikai sacensību garu, bet arī apskatīt pilsētas ievērojamākās vietas. „Skrien Latvija!”  Rēzeknes un Daugavpils posmu tuvums deva iespēju šo pasākumu apmeklēt arī daudzajiem Preiļu skriešanas cienītājiem. Pieļauju, ka turpmākajos posmos mūsējo klātbūtne šajā pasākumā saruks.

Tā kā pats izvēlējos īsāko distanci, bija patīkami vērot, atbalstīt un pafotografēt preilēniešus pusmaratona un 10 km distancēs. Anitai Kažemākai sīvā cīņā nācās šoreiz piekāpties savai konkurentei Ilonai Marhelei, izcīnot otro vietu gan savā grupā, gan kopvērtējumā dāmām pusmaratona distancē ar rezultātu 1.21:17. Vēl divi mūsu vīri veica šo distanci  – Aigars Salenieks V40 grupā 5.vieta ( 1.20:18 ) un Aivars Žugris V50 grupā 11.vieta ( 1.35:55). 10 km distancē veiksmīgākais no Preiļu pārstāvjiem Pēteris Trubačs – 1.vieta VN50 grupā ( 0.39:11 ) kā arī Mārcis Adamovičs 3.vieta VNJ grupā ( 0.40:18 ). Ja Līgai Karčevskai un Helmūtam Vucānam šī ir jau ierasta distance, tad Līgas Rusiņas, Jolantas Mihailovas un Elīnas Šņepstes uzvārdi 10 km distancē bija kas jauns. Kupls pulciņš preilēniešu izskrēja īsāko – 5 km distanci. Nasks skrējiens padevās Raineram Trubačam – 2.vieta VTA grupā ( 0.18:46 ). Progresē arī mūsu jaunā skrējēju paaudze – Ilze Borbale – 6.vieta STA grupā ( 0.24:19 ) un Raivis Žihars – 10.vieta VTB grupā ( 0.24:01 ).  Vēl savu piemiņas medaļu kolekciju ar „Skrien Latvija!” simboliku papildināja Raivis Pudulis, Ieva Adamoviča, Sintija Pinka, Ilze Čamane, Jekaterina  Isajeva un Līva Saleniece. Bērnu distancē bija patīkami vērot Valtera Pūdža dinamisko skrējienu un pārliecinošo uzvaru 1 km distancē 2005.-06. g.dz. grupā.

Nu ko – turpinām pilnveidoties tepat uz vietas savā  „Parka pusstundas skrējiena” seriālā  un kuriem ir gribēšana un varēšana pakuplinām 20.maijā skrējienu Riebiņos ar Anitu Kažemāku, kā arī saskrienamies kādā no skrējieniem Latvijas tālākā nostūrī!

L.Valdonis – sporta pasākumu organizators.