Kategorija:

Nedēļas nogales laika apstākļi bija labvēlīgi fizisko aktivitāšu cienītājiem svaigā gaisā. Sestdien – 3.martā uz Preiļu novada atklāto čempionātu distanču slēpošanā pašmāju slēpošanas cienītāji sagaidīja arī pa kādam konkurentam no tuvējās apkaimes. Jau esam pieraduši pie skolu jaunatnes kūtruma, bet gribējās redzēt arī kuplāku pulku vidējās paaudzes pašmāju slēpošanas draugu, kuri izmanto ikdienā slēpju nomas pakalpojumus jau daudzu gadu garumā. Te bija iespēja izmēģināt savu varēšanu arī mazliet stresainākos apstākļos un redzēt savu izaugsmi, kā arī vērot un mācīties no pagaidām vēl meistarīgākiem distanču slēpotājiem.

Skolēniem meistarīgākie savās vecuma grupās izrādījās Markuss Pastars, Kārlis Adamovičs un Mārcis Adamovičs. 4 km distanci veica S50+ grupas dāmas  un V60+ grupas kungi, kur uzvaras laurus savās grupās plūca Digna Prodniece un Viktors Dudarevs. Vecākajam dalībniekam šajā grupā Alimpijam Rikovam 79 gadi! Viskuplākais dalībnieku pulks stājās uz starta līnijas V50+ grupā 6 km distancē vīriem – 6 censoņi. Intriga par uzvarētāju saglabājās līdz pat pēdējā apļa pēdējiem metriem, kad Leonīdam Valdonim izdevās atrauties no sava sekotāja Edmunda Boreiko. Ar vairāk kā 30 sekunžu atrāvienu no tuvākā sekotāja Aivara Žugra, bronzu sev nodrošināja Sandis Šķēps. Šajā pašā distancē S35+ grupā pašmāju labākajai slēpotājai Anitai Vilcānei tā arī neizdevās apslēpot viešņu no Pļaviņām Sanitu Petkūni. Garākajā 10 km distancē uz starta stājās astoņi V20+ un V35+ grupu dalībnieki. Distances pirmajā pusē par līdera godu paspēkojās Renārs Valdonis un Austris Bogadanovs, abiem atraujoties no trešajā pozīcijā slēpojošā Arta Upenieka, kuru savukārt pamazām sāka iedzīt V35+ grupas līderi Aivars Ukins un Kaspars Pīnups, saglabājot intrigu par uzvarētāju šajā grupā līdz pēdējam aplim. Gala rezultātā Renāram izdevās atrauties un izcīnīt diezgan pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 28 minūtes 54 sekundes, aiz sevis atstājot Austri un Arti. Ar koka medaļu šoreiz nācās samierināties slēpojošās Bogdanovu dinastijas pārstāvim Mārtiņam, kā arī tādu pašu likteni piedzīvot Aleksandram V35+ grupā, bet mierina fakts, ka jau nākošajā gadā varēs spēkoties ar V50+ grupas veterāniem. Kaspara iesākto intrigu šoreiz līdz galam nesanāca „materializēt” – uzvara Aivaram . Bronzas godalga vienmēr sevi labā sportiskajā formā uzturošajam Normundam Patmalniekam.

Noslēgumā dalībnieki, uzkožot uz ugunskura kādu ceptu desiņu un baudot tēju, varēja pārrunāt nu jau noslēgumam tuvojošās sezonas peripetijas un pārrunāt par iespējām uzstartēt vēl kādā „mačiņā”. Paldies visiem par jauko kopā būšanu!

 

L.Valdonis – sporta pasākumu organizators.